Sunday, September 25, 2016

Sembang Gegurl .:. SAFI Shayla Pek Fleksi, Syampu Wanita Bertudung

Sembang Gegurl .:. SAFI Shayla, Syampu Wanita Bertudung


Sembang Gegurl .:. SAFI Shayla, Syampu Wanita Bertudung


Industri syampu diraikan dengan inovasi terkini
SAFI Shayla Pek Fleksi: Pelbagai fungsi untuk lebih jimat tanpa kompromi


Rambut adalah mahkota setiap wanita. Metafora ini seringkali dikiaskan kerana setiap helaian rambut yang menawan mampu memberikan keyakinan pada diri. Rambut yang menawan pastinya lahir dari penjagaan yang rapi tidak kira dalam apa jua keadaan. Bagi individu bertudung, penjagaan mahkota ini sememangnya dititikberatkan agar keadaan rambut sentiasa sihat, dan bermaya. 

Melihat kepada keadaan ekonomi yang mencabar, penggguna mula mencari produk yang lebih murah dan menjimatkan, pada masa yang sama memberikannilai dan kualiti yang tinggi. Kebanyakan pengguna mengurangkan kadar perbelanjaan tetapi masih berusaha untuk mendapatkan barangan berkualiti untuk melengkapi keperluan isi rumah. 

Officially yours !

Officially yours !


Officially yours !


Hewah ! Tajuk kemain.. Officially yours.. Sape "yours" tu ? "Yours" tu merujuk kepada diri sendiri lah. Sebab dah dapat name card sendiri.

Assalamualaikum. Holla ~

Syokkan bila ada name card sendiri. Dah lama nak buat sebenarnya, tapi atas sebab musabab serta faktor yang telah dipunca kuasa duakan, bebaru ni baru dapat buat.

Kalau nak tau, name card ni aku tempah melalui online je. Name card ni boleh tempah kat SINI. Tempahan adalah percuma, cuma bayar harga postage ja. Best kan ?

Design pun boleh buat sendiri mengikut kreativiti. Ni design yang aku buat.  

Saturday, September 24, 2016

8 Sebab untuk Dapatkan Huawei Honor 8

8 Sebab  untuk Dapatkan Huawei Honor 8


8 Sebab  untuk Dapatkan Huawei Honor 8


Assalamualaikum. Holla ~

Aku pernah pakai telefon pintar jenama Huawei suatu masa dulu, iaitu pada tahun 2011. Masa tu semua orang sibuk pakai jenama yang tengah menguasai pasaran, dan aku pulak memilih untuk menggunakan Huawei. Masa tu, agak janggal, sebab dalam ramai2 aku antara satu bintang bekerlipan yang menggunakan Huawei.  

Walaupun masa tu aku rasa teknologi Huawei dah agak canggih, namun nama Huawei agak kebelakang sedikit jika nak dibandingkan dengan nama pesaing yang lain. Tapi, aku memang suka dengan teknologi dan apa yang Huawei berikan kat aku masa tu, dan jangan tak percaya telefon pintar Huawei zaman 2011 tu, masih ada dalam simpanan dan masih boleh digunakan. Walaupun, skrin dia retak, tapi masih boleh digunakan dan kalau nak tahu jugak, sebelum aku menggunakan telefon pintar yang sekarang, aku memang menggunakan telefon pintar Huawei tu. Ada lah lebih kurang setahun jugaklah.

Tapi, hari ni, seiring dengan perkembangan teknologi, nama Huawei semakin meningkat naik. Teknologi yang dihasilkan semakin berubah dan boleh dikatakan seiring dengan pesaing yang lain. Antara telefon pintar Huawei yang hangat diperkatakan adalah, Huawei Honor 8.

RISDA FEST PENANG

RISDA FEST PENANG


RISDA FEST PENANG


Assalamualaikum. Holla ~

Nak kemana hujung minggu ni ? Kalau tinggal di Penang dan kawasan sekitarnya, jom ke Risda Fest. Lokasinya adalah di Pusat Komersial Permatang Pauh. Risda Fest ni bakal berlangsung selama 2 minggu.




Mai jangan tak mai naaa...

Thursday, September 22, 2016

KARNIVAL & EKSPO KEMAHIRAN KEBANGSAAN (KEKK) 2016 & ASEAN SKILLS COMPETITION (ASC) 2016

KARNIVAL & EKSPO KEMAHIRAN KEBANGSAAN (KEKK) 2016 & ASEAN SKILLS COMPETITION (ASC) 2016


KARNIVAL & EKSPO KEMAHIRAN KEBANGSAAN (KEKK) 2016 & ASEAN SKILLS COMPETITION (ASC) 2016


Assalamualaikum. Holla ~

Ada hebahan sikit ni untuk mereka yang berminat untuk mengembangkan bakat dalam bidang teknikal.


1) KARNIVAL & EKSPO KEMAHIRAN KEBANGSAAN (KEKK) 2016

Tarikh : 24 – 26 September 2016
Lokasi : Malaysia Agro Exposition Park Serdang (MAEPS), Serdang, Selangor

Pengenalan:
Karnival dan Ekspo Kemahiran Kebangsaan 2016 (KEKK 2016) merupakan satu festival kemahiran yang diadakan bagi mempromosikan Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (Technical and Vocational Education and Training, TVET). Peneraju utama program ialah Jabatan Pembangunan Kemahiran, Kementerian Sumber Manusia dan Kementerian Kerja Raya.

AUGUST ANNIVERSARY GIVEAWAY!

AUGUST ANNIVERSARY GIVEAWAY!


AUGUST ANNIVERSARY GIVEAWAY!




Tarikh tutup: 30 September 2016!

Syarat pun mudah ! Klik banner untuk join..

Wednesday, September 21, 2016

ISU OMBAK BESAR, ANGIN KUAT DAN HUJAN LEBAT

ISU OMBAK BESAR, ANGIN KUAT DAN HUJAN LEBAT


ISU OMBAK BESAR, ANGIN KUAT DAN HUJAN LEBAT


Assalamualaikum. Holla ~

Haih ! Macam-macam lah sekarang ni kan. Jangan mudah terpengaruh ye. Kalau dapat sesuatu info, adalah lebih baik sahkan dulu adakah info tersebut sahih mahupun sebaliknya.

Contohnya macam isu bebaru ni, ombak besar, angin kuat dan hujan lebat. Nah ! Angkatan Pertahanan Awam Malaysia cawangan Penang dah mengeluarkan kenyataan medianya.



So, tak payah panik dan hentikan penyebaran info palsu ye. Tak baik tau menakut-nakutkan orang ramai.

WORDLESS WEDNESDAY #57 .:. WHEN MUSLIMS RULED THE WORLD

WORDLESS WEDNESDAY #57 .:. WHEN MUSLIMS RULED THE WORLD


WORDLESS WEDNESDAY #57 .:. WHEN MUSLIMS RULED THE WORLD





Tuesday, September 20, 2016

Nukilan Nurani

Nukilan Nurani


Nukilan Nurani



Yang kurik itu kundi,
Yang merah itu saga,
Yang cantik itu budi,
Yang indah itu bahasa.

Sebenarnya.. aku tak tau nak cakap kat sapa. May not be a good time for someone, neither a good feedback from someone either.
*expect nak orang feedback macam yang ko nak.. lempang lelaju*'

To me, it's a quite big decision. Something that gonna change my life, but to choose it,hard ! Very hard !

Yes. My mistake cause doing it so. Tapi dah terjebak, cane nak undur balik. At first, that was not my intention also, but somehow, it changed without realizing it gonna effect in future. Thinking of something, tapi bila teringat what's going on in front if me, think it twice.

GIVEAWAY TUNAI RM200 BY ELIHJAPAHAR.COM

GIVEAWAY TUNAI RM200 BY ELIHJAPAHAR.COM


GIVEAWAY TUNAI RM200 BY ELIHJAPAHAR.COM



Hadiah-Hadiah Giveaway:

Pertama - Tunai RM60
Kedua - Tunai  RM40
Ketiga - Tunai RM30
Keempat hingga Kesepuluh - Top Up Bernilai RM10

Click banner untuk join jugak.

Monday, September 19, 2016

REVIEW PENANG RED TOM YUM GOONG

REVIEW PENANG RED TOM YUM GOONG


REVIEW PENANG RED TOM YUM GOONG


Assalamualaikum. Holla ~

Red tom yum goong... Sapa suka tomyam ? Tomyam merah ka tomyam putih ? Err... Aku main bedal je merah ke putih ka janji tomyam. Kalau sedap, terangkat, kalau tak sedap terangkat kaki. Eh !

Haaa.. Since bebaru ni ada Thai Festival kat Georgetown, sapa ada pi ? Best tak makanan Thai kat situ ? Makan ape je ? Share lah sikit. Aku tak pi pun, aku pi Seberang Perai Fiesta ja, ada Food Mega.. Kihkihkih

Sunday, September 18, 2016

SEMBANG GEGURL .:. LIBRESSE MAXI TRIAL

SEMBANG GEGURL .:. LIBRESSE MAXI TRIAL


SEMBANG GEGURL .:. LIBRESSE MAXI TRIAL


Assalamualaikum. Holla ~

Jom girl's talk. Hari ni pasal Libresse maxi pulak. Sapa pakai Libresse ? *eceh ! jawab dalam hati je* So, untunglah dah tahu ke ' best ' an Libresse ni. Aku tak pernah pakai Libresse, or maybe pernah masa pau kawan2, tapi mana lah tahu tu Libresse kan. huh !

Aku selalu pakai competitor Libresse yang ku kira dah bertahun lama jugak aku setia dengannya. Yelah ! Aku kan orang yang setia. :P