Thursday, December 8, 2016

THE COVETS - Foundation Top Tricks & Tips

THE COVETS - Foundation Top Tricks & Tips 


THE COVETS - Foundation Top Tricks & Tips 


Assalamualaikum. Holla ~

The Covets, adalah laman web untuk wanita yang sukakan kecantikkan. So, kalau nak cantik, kena lah touch up sikit kan. Even nature beauty is the best, tapi kalau ada extra kan lagi umphh… Eh ! The Covets bukan sahaja untuk wanita tau, lelaki pun ada jugak yang singgah.

Tengah godek-godek, the Covets ni, terjumpas satu artikel ni, tentang foundation tips and tricks. Aku selalu search kat YouTube pasal benda alah ni semua, tak sangka The Covets pun hado. Kalau nak tau, apa lagi yang ada dekat The Covets, ringan-ringankan lah jari untuk singgah The Covets ye.

Ni apa yang aku baca dekat The Covets tu tau. Boleh baca dekat SINI jugak.

WHAT'S IN MY BOX OF JOY - LAZADA !

WHAT'S IN MY BOX OF JOY - LAZADA !


WHAT'S IN MY BOX OF JOY - LAZADA !


Assalamualaikum. Holla ~

Dalam entri yang lepas, aku janji nak share apa yang terdapat didalam Box of Joy tu kan ? Kalau tak baca lagi, boleh tengok kat SINI.

Moh reveal apa dalam tu. Kalau dah follow IG and FB aku mesti tau kan apa ada dalam tu. Kali ni nak share kat blog pulak. Pink box tu sangat dinanti-nantikan and sangat excited nak tahu apa yang ada didalamnya.

lazada, online revolution, shopping online, rebate, diskaun, discount, rebate, action camera, go pro, baby fair,

Jom excited bersama denganku. Eceh !

lazada, online revolution, shopping online, rebate, diskaun, discount, rebate, action camera, go pro, baby fair,


Banyakkan barang dalam Box of Joy tu. Tapi, yang paling aku suka, adalah beberapa. Ada barangan Loreal, Mamypoko, Lactokids, dan Nescafe Pandan.

First. Susu Nestle ni. Even Full Cream Milk, aku sebat habis jugak. Sekarang, aku prefer Low Fat Milk dari Full Cream Milk. Jangan risau, sebab Lazada memang ada promotion untuk Lof Fat Milk jugak.


lazada, online revolution, shopping online, rebate, diskaun, discount, rebate, action camera, go pro, baby fair,

lazada, online revolution, shopping online, rebate, diskaun, discount, rebate, action camera, go pro, baby fair,


Sekarang, Lazada ada promotion untuk barangan Nestle termasuklah susu Nestle Just Milk Full Cream ni. Dua kotak, 1L berharga RM12 dan yang penting, delivery percuma. Untuk promotion ni, click kat gambar tu ye.

Kan dah cakap tadi, untuk Low Fat Milk pun ada promotion. Tak percaya ?

lazada, online revolution, shopping online, rebate, diskaun, discount, rebate, action camera, go pro, baby fair,
Nestle Low Fat Milk 1L

Untuk promotion ni, click SINI atau click gambar ye.

Selain itu, ada jugak SanDisk Ultra Dual OTG Drive M3.0 64GB  ni. Aku dah excited gila, sebab boleh guna untuk back up phone. And baru perasan, for Android. Sadis ! Walaupun begitu, still excited sebab memang nak sangat flash drive ni.

lazada, online revolution, shopping online, rebate, diskaun, discount, rebate, action camera, go pro, baby fair,


Puas lah selfie dengan 64GB ni kan. Untuk Android user yang tengah mencari flash drive macam ni, boleh tengok SINI. Ada jugak, 16GB dan 32GB. Ikutlah kegunaan memasing. 5 years warranty hokey ! 

Last but not least. Loreal Mythic Oil. 😤  Lepas apply je dekat rambut, rasa lembut, tetiba feeling model syampu. Bau pun wangi. Memang sesuai lah untuk orang rambut kering ataupun rosak. Memang best sangat, nak2 apply lepas syampu. Tak payah pakai banyak pun. Tengah promotion jugak kat Lazada.


lazada, online revolution, shopping online, rebate, diskaun, discount, rebate, action camera, go pro, baby fair, loreal, milo,


Ada jugak, beg balik kampung dari Milo dan chopper from Tefal.

Gaji dah masuk ! Apa tunggu lagi, nanti promtion tamat, putih mata lahhh.. Tanakkk !!! 



Wednesday, December 7, 2016

WORDLESS WEDNESDAY #65 .:. BILA SULTAN MELAKA BERTITAH

WORDLESS WEDNESDAY #65  .:. BILA SULTAN MELAKA BERTITAH


WORDLESS WEDNESDAY #65  .:. BILA SULTAN MELAKA BERTITAH


Assalamualaikum. Holla ~

Suka aku nak kongsikan  titah Sultan Melaka ni. Mohon jangan pikior lelama siapa Sultan Melaka ni ye. Sebab Melaka mana ada sultan. Saje je derang ni.




Okey bye ! Manchester's fan jangan kecam saya...



Tuesday, December 6, 2016

YOU NEED A HOLIDAY LAH - LONDON !

YOU NEED A HOLIDAY LAH - LONDON !


YOU NEED A HOLIDAY LAH - LONDON !


Assalamualaikum. Holla ~

Bercuti ? Melancong ? Sapa tak suka kan ? Sapa yang tak mau kan ? Seumpama orang mengantuk yang disorongkan bantal lah. Nak2 kalau destinasi tu memang destinasi yang telah lama diidam-idamkan. Siap termimpi-mimpilah katakan.

Traveloka sedang  membuat promosi sehingga December 2016 dan ada jugak sehingga January 2017. Di Traveloka, hampa boleh pilih untuk flight dan tempat untuk berteduh sewaktu melancong jugak. Dah alang-alang #MyTravelokaEscapade nak bagi peluang untuk bercuti secara percuma, mulalah nak start berangan kan. Antara destinasi yang menjadi pilihan hatiku untuk melancong ialah London. Kenapa London ?

PENUTUPAN LEBUHRAYA TUN DR. LIM CHONG EU

PENUTUPAN LEBUHRAYA TUN DR. LIM CHONG EU


PENUTUPAN LEBUHRAYA TUN DR. LIM CHONG EU


Assalamualaikum. Holla ~

Orang Penang... Ni nak habaq, esok (7-Disember-2016) Lebuhraya Tun Dr. Lim Chong Eu dari Pusat Bandar ke Jambatan Pulau Pinang akan ditutup. Mulai jam 10.30 pagi hinggalah ke jam 5.00 petang. Jadi, bagi pengguna Lebuhraya Tun Dr. Lim Chong Eu dinasihatkan menggunakan laluan alternative. 

Boleh rujuk gambar dibawah untuk laluan alternative ye. Diharap bersabar dan bertindaklah dengan bijak.

Monday, December 5, 2016

SUNWAY LAGOON - FIRST MOMENT ! PART 1

SUNWAY LAGOON - FIRST MOMENT ! PART 1


SUNWAY LAGOON - FIRST MOMENT ! PART 1


Assalamualaikum. Holla ~

While waiting for something, moh rejam yang mana patut. Bila tengok draft, rasa letih. Bila tengok scheduled post, rasa nak nangis. Ahaks ! Kenapa banyak draft dari scheduled post, aku rasa kemain banyak dah aku menaip, mana ntah yang aku taip bebanyak tu. Movie review pun dah lama tak buat. *dush dush !! wake up !!!*

Okeh lah ! Tak mau lah buang masa, meh sambung cerita. Cerita Sunway Lagoon ni. Happened on October, I mean early of October. Booked ticket dah lama, early of year. Pilih October pun sebab, ntah.. Tak mau rushing sangat. Oh ! By the way, ticket untuk Sunway Lagoon ni berharga RM50, but only available on weekdays. Aku tak berapa ingat ada hari apa, serasa aku, Selasa dan Rabu je kot. Kalau ada Khamis, lagi aku suka, boleh sambung cuti, sebab tadak, aku amek Selasa.

Tiket RM50 ni tak semestinya kena booked awal, cuma korang kena check bila Sunway Lagoon offer ticket macam ni. Every month, bukan every week dia offer macam ni. So, kalau nak ticket murah, rerajin lah terjah Sunway Lagoon punya web.

Saturday, December 3, 2016

LAZADA - TECHIES 29 Nov - 5 Dec

LAZADA - TECHIES 29 Nov - 5 Dec 2016


LAZADA - TECHIES 29 Nov - 5 Dec


Assalamualaikum. Holla ~

Lazada sales tengah berlangsung. Minggu ni minggu untuk penggila gadget pulak. Sampai 5 Dec ni je.. Bila dah godek Lazada, confirm ada benda yang melekat. Kan ? Tapi, dah kalau memang nak beli, tak godek pun, melekat jugak. Ahaks !

Okey.. ni antara wishlist aku... sikit ja letak, letak bebanyak satgi kata aku lobi pulak. Gaji dah masuk, berdesup lah tengok Lazada ye. Mihmihmih

Friday, December 2, 2016

SEMBANG GEGURL.:. VITAMIN C SERUM (VCS) by ANNONA

SEMBANG GEGURL.:. VITAMIN C SERUM (VCS) by ANNONA


SEMBANG GEGURL.:. VITAMIN C SERUM (VCS) by ANNONA


Assalamulaikum. Holla ~

Great days ! 

Recently ada banyak jenis serum yang terdapat di pasaran dengan pelbagai fungsi, salah satunya ialah Vitamin C Serum (VCS) by Annona. Ni bukan sebarang serum tau, ini ialah serum Vitamin C. Siapa tak tahu kebaikkan Vitamin C kan. Kalau tak tahu, haish ! Anda memang seorang yang tak pentingkan kecantikkan luaran dan dalaman. Siap ada yang amek suntikan Vitamin C macam artis &^%$(. *tak baik gosip*

Ada banyak kebaikkan Vitamin C Serum by Annona ni antaranya ialah untuk melembap dan menganjalkan kulit, memperbaikit tisu kulit, memudarkan kesan pigmentasi kulit, mengurangkan jeragat, mengecilkan liang pori terbuka dan memudarkan kesan parut.

Thursday, December 1, 2016

PROGRAM DIET HCG - REVOLUSI BARU DALAM RAWATAN OBESITI

PROGRAM DIET HCG - REVOLUSI BARU DALAM RAWATAN OBESITI


PROGRAM DIET HCG - REVOLUSI BARU DALAM RAWATAN OBESITI


Assalamualaikum. Holla ~

Cerita pasai obesiti memang menakutkan. Nak2 duduk didalam negara yang memang kaya dengan pelbagai makanan, tak kira sama ada yang barat, timur, utara mahupun selatan. Sebut je makanan apa yang nak, confirm ada punya kat Malaysia ni.

Penang yang terkenal dengan jolokan Syurga Makanan, apatah lagi. Setiap hari, susun kedai nak makan menu apa. Dengan kehadiran cafe hispter yang semakin berleluluasa, lagilah menggila nafsu.

Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.
Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik.