Tuesday, August 23, 2016

JUALAN TERUS DARI LADANG

JUALAN TERUS DARI LADANG 


JUALAN TERUS DARI LADANG 


Assalamualaikum. Holla ~

Disebabkan kekangan masa, minggu ni semua entri fresh dari ladang ye. Tak de entri auto publish. Tak de entri pepagi buto. 

Haaa.. Tak pelah.. Ni hari ni nak share satu benda.. Sapa yang stay area Selayang atau wilayang sekutun dengannya atau wilayah yang seangkatan dengannya ? *banyaknya atau*

Monday, August 22, 2016

KWSP : SIMPANAN SHARIAH, BOLEH TAK KEMBALI KEPADA KONVENSIONAL ?

KWSP : SIMPANAN SHARIAH BOLEH TAK KEMBALI KEPADA KONVENSIONAL ?


KWSP : SIMPANAN SHARIAH BOLEH TAK KEMBALI KEPADA KONVENSIONAL ?


Assalamualaikum. Holla ~

Hari tu heboh pasal simpanan shariah untuk KWSP kan ? Haaa... Ni dah buat ke belum ? Kalau yang belum pasti lagi pasal simpanan shariah KWP ni, ada artikel untuk korang baca dan hadam. Semoga dapat manfaat bersama.



Motif entri kali ni bukanlah nak share pasal simpanan shariah untuk KWSP  ni atau prosedur-prosedur untuk apply simpanan shariah untuk KWSP. Sebab dah banyak sangat yang memuat naik tentang simpanan shariah untuk KWSP ni, hari ni aku nak share kan lagi susulan daripada tindakan apply simpanan shariah untuk KWSP .

Friday, August 19, 2016

MELUNAS HUTANG - ENTRI BERBANGKIT

MELUNAS HUTANG - ENTRI BERBANGKIT


MELUNAS HUTANG - ENTRI BERBANGKIT


Sebab hari tu masa dalam entri ni, SEMBANG GEGURL .:. SENDAYU TINGGI LONG LASH MASCARA aku tak letak gambar bulu mata, so gagahnya hari ni nak share bulu mata yang telah di tatarias oleh Long Lash Mascara by Sendayu Tinggi.




Abaikan muka yang tak berapa nak flawless sebab habis aku tenyeh segala day cream / bb cream dan 2 way foundation cake atas sebab musabab yang tak dapat dielakkan. So, hari ni, aku jalan serata alam dengan muka yang 'bogel' hanya bertemankan Long Lash Mascara ..

Aku rasa, kalaulah Long Lash Mascara ni waterproof, boleh dah bulu mata aku tu jadi payung time hujan mahupun panas. Hover nya dek non.. Tapi.. Memang suka effect panjang tu walaupun tanpa bulu mata pelesu.. Mihmihmih 

Thursday, August 18, 2016

BISKUT OVALTINE, CHOCOLATE MALT

BISKUT OVALTINE, CHOCOLATE MALT


BISKUT OVALTINE, CHOCOLATE MALT


Assalamualaikum. Holla ~ 

It's Thursday ! Mata berat ! Semalam jam 4 pagi baru boleh tido, tu pun kena paksa to the max. Jam 6 pagi dah nak bangun. Haih la mata ! Dengan workload melambak tak hengat, report audit nak kena prepare lagi. Moga aku terus bertenaga sampai balik. Oh ! Lunch nanti sempat kot nap sekejap.

Ovaltine.. Macam lama dah tak dengar kan. Dulu masa kami beradik-beradik masih bersekolah, Milo / Ovaltine /Vico is our breakfast. Alhamdulillah. Memang tahan. Tapi yang selalunya Milo dengan Ovaltine lah. 

Wednesday, August 17, 2016

WORDLESS WEDNESDAY #54 .:. IMPORTED POTATO

WORDLESS WEDNESDAY #54 .:.  IMPORTED POTATO


WORDLESS WEDNESDAY #54 .:.  IMPORTED POTATO


Assalamualaikum. Holla ~ Tengok harga pun boleh nangis tau.




Hajat hati nak letak kentang ni dalam kari. Dah tengok harga rupe itu, terus terpadam niat nak letak kentang dalam kari. 

3 biji = RM 12

Kari tak de kentang pun bolehla.....

Tuesday, August 16, 2016

MAGGIE ROYALE, PENANG SEAFOOD CURRY

MAGGIE ROYALE, PENANG SEAFOOD CURRY


MAGGIE ROYALE, PENANG SEAFOOD CURRY


Assalamualaikum. Holla ~

Maggie Royale, Penang Seafood Curry.. Sapa suka maggie ? Sapa suka seafood ?? How about curry ? Penang ? Haaa.. Kita sama.. Yeay !

Not a new product from Maggie, cuma aku ja yang baru nak try. Beli kat Giant and then place nicely dalam locker sampai lah teringat rasa macam ada beli Maggie Royale, Penang Seafood Curry ni. Jom mengembara bersama Maggie Royale, Penang Seafood Curry.. ^_^

Monday, August 15, 2016

SEMBANG GEGURL .:. SENDAYU TINGGI LONG LASH MASCARA

SEMBANG GEGURL .:. SENDAYU TINGGI LONG LASH MASCARA


SEMBANG GEGURL .:. SENDAYU TINGGI LONG LASH MASCARA


New toy(s) I guess. Sejak mula terjebak tengok video make up kat YouTube, rasa nak terjebak jugak ke dalam kancah yang sama. Suka sangat tengok Kak Yatie ST tu. Omagaiii ~ Cantik nau ! Ai is so jeles. Suara pulak husky. Suka suka sukaaa !!

Assalamualaikum. Holla ~ Hari ni nak share my new toy.

Aku first time pakai mascara ni to be honest. Why ? Sebab, sebelum ni tak minat sangat nak involve dalam bidang make up ni. To me, jaga inner and outer dah cukup kot. Tapi, recenlty memang terjebak habis lah tengok video Kak Yatie ST tu kat YouTube. Ada jugak video make up yang lain yang aku tengok. Tapi, paling jatuh cinta dengan Kak Yatie lah sebab, she's so beautiful. Cara dia make up dengan guna produk ST, nampak sangat simple dan mudah. Tu yang terjebak jugak sikit2.

Plan memang nak beli barang ST je lepas ni selepas terpengaruh dengan Kak Yatie ST. Ahaks ! Tapi, slowly sebab nak kena habiskan apa yang ada in hand dulu.